Miért futok és Te miért nem futsz?

          Régen, külön véleményem volt a futó emberről. Azt gondoltam róluk, hogy ....  hát ezt inkább nem írom le, no nem azért mert annyira csúnya, sokkal inkább azért mert már nagyon nem az enyém, nem érzem vállalhatónak. Teljesen mást gondolok már a futókról.
Mert most már én is futok.
Futok bizony!

S hogy miért futok?
Mert az idén tavasszal, ahogy kijöttünk az ünnepek nagy zabálásaiból, meg az agyonpihenem magam életérzésből, egy szép napon ott álltam a tükör előtt és végignéztem magamon... a látványtól majd hanyatt estem! megijedtem no... mert olyan nagynak láttam a hasam! még férfiasságom sem láttam ott lent! - pedig anno egyszer megfogadtam, hogy soha nem hagyom el magam s nem engedem, hogy akkora hasam legyen, hogy ne lássam azt ami ott lent van ;-)
Igaz, akkoriban volt némi emésztési problémám is, puffadtam rendesen és a háziorvosomnál kötöttem ki. Mindenre kiterjedő vizsgálatok után kiderült, 50 éves elmúltam. No, nem ezt derítették ki a vizsgálatok, ezzel tisztában voltam akkor is már, hogy sok minden nem olyan mint azelőtt...
Mit lehet tenni? Egészséges vagyok, szerencsére, de mégis...
Ekkor határoztam el, hogy figyelek arra mit eszem és valahogy összekapom magam, hogy erőm legyen valamiféle rendszeres testmozgáshoz.
A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást választottam.
Minden különösebb anyagi befektetés nélkül tud futni az ember, csak egy cipő kell (fejlődni ráérek később is, ha már látom, van értelme) és egy valamiféle edzőcipő akár mindenkinek van, vagy nem? Hát elővettem az öt évvel ezelőtt, Decathlonban vásárolt futócipőmet, A sport cipőmet ;-) mert minden szabadidős tevékenységhez ezt használtam, másik nem lévén... s futottam, futottam, futottam...

        Minden futó valamiért fut. Indok az kell, nyomos oka kell, hogy legyen, mert nem is olyan egyszerű futni, rendszeresen futni és aztán sokat futni, egyre többet, s többször. Persze lehet csak úgy lazán szaladni is esténként, semmi nagy cél, de mégis haladni, mert az olyan jó!
Te miért nem futsz? És ha futsz, miért teszed? Osztozzunk a véleményekben kedves olvasó ha kérhetem, cseréljünk tapasztalatokat! Nekem még sokat kell tanulnom!


Megjegyzések