A cipő... az a legfontosabb

Bizony, mint a fotósnak a kiváló objektív,
az autóversenyzőnek az erős aggregát, a futónak annyira kell a jó minőségű futócipő!
Ja, és az igazi futónak több is van, 4-6 párral rendelkezik ;-) hát én nem vagyok az... még...

Az első cipőmet úgy vettem, hogy nem tudtam mit vásárolok. Aztán mikor megfájdult a lábam, mert a betonra optimalizált cipőben futottam rekortánon, rájöttem, rendkívül fontos, hogy jó cipőm legyen és a megfelelő terepre legyen jó cipőm...
Eldöntöttem tehát, hogy a város utcáin fogok futni, mert az nem olyan unalmas, mint a körpályán 15-20 kört teljesíteni. Aztán éppen úgy hozta a sors, hogy Ausztriában járva néhány sport üzletben körülnézhettem, tájékozódhattam futócipő ügyben. Nos ez olyan volt mint egy gyorstalpaló. Felkészült eladóktól pillanatok alatt tisztában voltam mire kell figyelni, s hogyan válasszak futócipőt.

Néhány szempont:
- milyen talajra szánod, hol futsz
- minimum egy számmal legyen nagyobb a lábadnál, mert futás közben a lábad dagad-hat, az újjaid ne érjék el a cipőt
- lábfejed magas, alacsony, van e bokasüllyedésed, milyen a talpadon a súlyelosztás
- lehetőleg valami rikító szinű legyen, mert az a menő ;-)

E tudás birtokában itthon néztem körül és szerencsémre, megint a Decathlon ;-) - ban, találtam egy nagyon jó példányt, aszfaltra tervezve: Asics Gel-Pulse 6 - részletek itt
Mondanom sem kell, mikor megláttam, hogy harminc ezer forintról leárazták tizenhatra, eldőlt...
 
Nem bántam meg, mert megfelelően könnyű, tartja belülről a lábam, (van egy kis bokasüllyedésem) elől - hátul dupla csillapítás... szóval igen jó cipő!
Persze lehet kapni sok fajtát, és ennél sokkal jobb futócipőt is - magam sem gondoltam volna, hogy olyan sok van és mennyire nagy különbségek tudnak lenni cipő és cipő között!
Folyt köv...


Megjegyzések