Sportórákról - about sportwatches

Ez a posztom nem vállalkozik arra, hogy mindent elmondjon amit csak tudni lehet és kell tudni a sportórákról, mert ez soha véget nem érő írásba torkollna. Hisz mint az alábbi képen is látható, sok fajta kütyü van, különböző rendszerekben, kategóriákban rendezve és akkor még a mobilos megoldásokról nem is beszéltünk. Nos, 
a lényeg az,  hogy eldöntsük kell e nekünk ilyen holmi vagy nem?
Megéri e némely esetben az 50-80 ezer forintos befektetést az tevékenységünk, sportolásunk.
Ha eldöntöttük, hogy szükséges az eszköz, akkor az a kérdés, hogy az edzés és sportszokásainknak megfelelően mire használjuk? S aztán jön az a kérdés, hogy melyik eszköz legyen?

Sportórák, trackerek, aktivitást mérők, és hibridek. Nagy a választék.
Mostanában rendkívül foglalkoztat a kérdés, hogy tudom nyomon követni, részletesen rögzíteni futásom eredményeit, fejlődésem állomásait. Az Endomondot használom az okostelefonon futás közben, de problémát jelent a pillanatnyi értékek hiánya. Mert például, szükségem van arra, hogy futás közben bármelyik pillanatban lássam, pontosan milyen tempóval futok. A múltkor az okozott problémát, hogy nem tudtam hány óra van. Az okostelefon benne van a karros telefontartóban s nem kis kellemetlen macera, hogy elővegyem és megnézzem hány óra van (miközben szedem a lábam ezerrel). Ezért aztán mostanában folyton a netet bújom, ismerkedem az órákkal.
Eddig a Polar M400 volt a favorit, illetve még mindig az. Mert szükség esetén önállóan is tud minden fontos adatot rögzíteni, de kijelzőként is remek, miközben okostelefont használom, hisz nekem a futáshoz a zenehallgatás is hozzátartozik.
Viszont, nem rezeg a Polár. Pedig jó volna, ha például egy előre meghatározott sebességgel akarok futni és rezgéssel hozná tudomásomra, hogy benne vagyok e a tartományban vagy nem? Mert oké, hogy ad hangjelzést és a számlapon is értesít, de ha zenét hallgatok, nem fogom meghallani, és senki sem úgy fut, hogy állandóan az órát nézi.. Ez nagy hiányossága.
A Garmin Forerunner 220 rezeg, de nem hajlandó a már meglévő Polár H7 szívritmus jeladómmal együtt működni... további kiadás a hozzávalót megvenni. Ráadásul igazán csak a futóknak tökéletes, de én kerékpározni is szeretek. Az a kiegészítő sportom ;-) (lásd: Megcsináltam a maratont! posztot)
Nehéz a választás.
Kedves olvasóm, jó volna, ha megosztanád velem, velünk hogy melyik kügyüt használod és miért pont azt... mert több tapasztalat nagyobb tudás alapon mindannyian jól járnánk.
Lécci!

Garmin Forerunner 220 két színváltozatban

Suunto Ambit 3

Tom Tom Runner cardio - fel sem merült mint lehetőség, nem bízom a csuklón mért pulzus értékekben.
A Polar csúcskészüléke a V800. Kétszer annyiba kerül mint az M400.

Megjegyzések