Második versenyem 2. rész

A második versenyemről jut eszembe... néhány gondolat még a versenyről és a számokról, amiért tulajdonképpen mindenki rajthoz áll...

Voltak terveim a bagodi versennyel kapcsolatban. Például, hogy 50 perc alatt fussam a 10k-t. De aztán elvetettem, mert egyik sokat tapasztalt futóbarátommal megvitattuk és meggyőzött, hogy a futásomban még nincs benne ez az eredmény. Akkor vettem elő az 55 perc alatti gondolatom. Ezt reálisabbnak éreztem, hisz zöldfülüként két hónappal ezelőtt 55.37-tel futottam a Csatafutamot. (9.5k) Végül Bagodban sikerült, 54.30-as idővel teljesíteni a célkitűzést! ;-)

Úton. Fónodi Tamás felvétele
Szóval ilyen lightos céljaim mindig lesznek a futásommal kapcsolatban, de ezek akkor is csak számok. Számolós játéka a futásnak, futásomnak, amivel jól szórakozhatunk, de nem igazán foglalkoztatnak. Számomra másodlagos dolog. Annyiban azért igen, hogy valamilyen formában látom, hogy fejlődöm, egy nagyobb időtávlatban lehet viszonyítani, hogy a fizikai állapotom egyre jobb. Erősebb és gyorsabb vagyok és az Endomondo PB-jei még érdekesek is néha Például, hol tartok a föld megkerülésében, vagy a holdutazásnál milyen távolságra jutottam már futásommal...

  • Trips around the world:0.013
  • Trips to the Moon:0.001

De én pánikfutó vagyok, hobbim lett a futás és azt veszem észre, hogy egyre inkább élvezem! Kellemesen lazulok agyban, relaxálok futás közben, nem tépem szét magam, nem okozok magamnak kellemetlenséget. A fokozatosság elvét megtartva, élvezni akarom még sokáig. Ezért futok. Az élvezetért, mint amit a bagodi verseny közben éreztem, a hidegben, esőben a negyedik kilométer körül. (vigyorogtam mint a tejbetök)

Futok és néha előveszem a PB (pesonal best) számokat és játszadozom velük. Mónival jókat szórakoztunk a nyári atlétikai vébén, mikor néztük a tíz ezer méteres versenyt és Mo Farah 27.01 idővel lett világbajnok tíz kilométeren,  ;-) vagy a maratonosok gyorsabban futottak mint az én tempóm tíz kilométeren ;-) Szóval aranyos játék ez a számokkal.
Az első beszámoló a versenyről itt olvasható.

Start után, folyton vidáman - Fónodi Tamás felvétele

A dobogó harmadik foka. Fónodi Tamás felvétele
Megjegyzések

korpa üzenete…
A legjobb maratonosok 10km-es átlagos (és ezt ugye több, mint 4 szer egymás után) ideje 30 per alatti, szóval nemhogy gyorsabbak 54:30-ál, hanem addig ők majdnem 20km-t lefutnak maraton közben és még utána vissza van nekik még több, mint ugyanannyi táv, amit újra megfutnak 3 perces tempóban :)
Roland üzenete…
Umberto, ne is foglalkozz Korpával, tőle mindig számíthatsz hasonlóan "kedves", biztató szavakra. Én azt mondom: remek, csak így tovább!
Umberto Pezzetta üzenete…
Van egy hölgy, aki megcsinálta a Los Angeles Maratont 5:09:00 idővel. Nagyon büszke volt magára. És tudod mit? Igaza van. Maratont megcsinálni nem feltétlenül kell világbajnok idővel ;-) Az én tempóm ennél jobb, csak nem bírom sokáig... de ezen is fogok változtatni ! Dolgozom rajta...
Umberto Pezzetta üzenete…
Köszönöm szépen Roli a biztató szavakat. Dolgozom tovább az ügyön, az élmény részét of course szemelőtt tartva ;-)
korpa üzenete…
Csak érzékeltetni szerettem volna a kenyaiak fergeteges sebességét, ahogy Umberto is Mo Farah-ét feljebb. Sok sikert a felmaratonhoz
Umberto Pezzetta üzenete…
köszönöm Attila, számomra Mo Farah sebessége a humor kategóriába tartozik, azért is emlegettem fel ;-)
Én Umberto sebességgel fogom futni a huszonegyet! ;-)
korpa üzenete…
Én azt javasolnám, hogy ha 52 percen belül tudod majd a tizest futni, talán akkor érdemes eggyel feljebb menni távban is. Persze 2 óra feletti félmaratont enélkül is lehet futni. Illetve utána 5 órás maratont.
Umberto Pezzetta üzenete…
:-) párhuzamosan dolgozom mindkét projecten... finoman növelem a leghosszabb távom, közben hetente egyszer futok 10k-t kicsit tempósabban és intervall futásokat is csinálok, hogy gyorsuljak... tavaszig sokat fejlődhetek még a lightos tempómmal is ;-)