Mit vegyek fel?

Kern András dala jut eszembe... Mit vegyek fel? azaz a nadrágdal.
Tényleg mit vegyek fel?

Tegnap este nyolckor tudtam indulni, nem éreztem, hogy oly nagyon hideg lenne... szokásos nyári holmimban futottam, rövid nadrág és rövid ujjú póló. Mindjárt az elején éreztem, ez a ruha kevés. Gyorsítottam. Az edzéstervemben iramjátékos megmozdulás volt előirányozva, "még szerencse" gondoltam, s valóban, kellőképpen felmelegedtem a harmadik etapra. Öt gyors szakasz volt összesen, de a tempós futások között nem mertem nagyon megállni, sétálni, futottam a regenerálós szakaszokon is, mert attól féltem, megfázom. Aztán már hazafélé tartottam, mikor megállt egy sötét színű autó mellettem:
- "Kemény vagy!" szólt ki a sofőr az autóból
Megálltam én is, Tölli Tamás hosszútávfutó mosolygott rám...
- Most már kemény vagyok, hisz úgy összefagytam, mint ama bizonyos mirelit tyúkszar. Olyan nehéz eltalálni, mit is vegyek fel...
- A hosszú ujjú póló, hosszú szárú nadrág 12-10 fok alatt már szükséges- mondta Tamás
- Miért most hány fok van?
- 7
Nagyon jó. Most már tudom miért fáztam az edzés elején oly nagyon és az Alsóerdő felé is hideget éreztem. Szerencsére bent a városban, a beton rengetegben nem volt olyan kemény...
Haza érve nem is nyújtogattam magam az utcán, gyorsan bementem a lakásba és forró fürdővel nyalogattam jéghideg bőröm, végtagjaim... s most örömmel jelentem, nem fáztam meg!
De szépen csendben előkészítem az őszi holmit ;-)

De cefetül elfáradtam az edzésben. 5x500 m tempó és közte 200 m laza pihenős szakasz gyilkos egy műfaj, mondhatom. A harmadiknál nagyon belassultam, ekkor emelkedett a szívritmusom is 171-re. Muszáj volt sétálnom egy kicsit, aztán a negyedik gyorsaságin már jobban ment, gördülékenyen futottam a maradékot. Szerintem két hét múlva kevesebbet csinálok, rövidebb etapokat tervezek.

Megjegyzések