Sportóra vagy Okostelefon és a Suunto

        Gondolom ezt a blogot általában azok olvassák, akik már valamilyen szinten futnak. Ezért azt is gondolom, hogy ha futsz Kedves Olvasóm akkor biztosan használsz valamilyen trackert, okostelefont például, vagy ha már több ezer kilométer van a lábadban, akkor biztosan GPS-es sportórával a karodon futsz. Mert mindannyian tudni akarjuk mikor mennyi és hány az annyi...
                Érdekes felmérést végzett nemrég a kanadai Runner's World magazin szerkesztősége. Futókat kérdeztek arról, mit használnak futás közben az idő és a kilométerek mérésére. Sok ezer válaszoló adatai azt mutatják, hogy a futók 41 százaléka GPS-es sportórát használ a futás adatainak rögzítésére. 30 százalék okostelefonnal fut s azon valamilyen appal mér (Endomondo, Strava, Runtastic stb), 20 százalék visz magával mobilt, de csak zenét hallgat vele és nagyon kis hányad pedig csak úgy fut, semmit sem használ (majd fog, gondolom én)
             
Suunto Ambit3 Run the Best
A felmérésnek itt nem volt vége, mert a futók megszavazhatták az év legjobb futós cuccait is, például a cipőt, ruházatot és egyebeket. Nos a sportwatch kategóriában az órám, amit én is használok, a Suunto Ambit3 Run lett a győztes, megelőzve a Garminokat és a többit ;-). Némi büszkeséggel tölt el, hogy én is ilyen órát használok, sok gondolkodás és mérlegelés után mellette döntöttem. Ez az óra kifejezetten a futásra koncentrál. Nem akar minden más fajta dologba beleavatkozni, hisz a többi sportra mint a hegymászás, triatlon stb. a Suuntonak meg van a speciálisan tervezett kütyüje. Így az Ambit3 Run tökéletes futótárs, mert masszív, vízálló, maximálisan a futásra hangolva, finom, profi óra. Nem csinál vásárlócsalogató trükköket, nem színes óracsoda. Csak tökéletesen dolgozik, kiváló és rendkívül gyors a GPS érzékenysége, Bluetooth kompatibilis okostelefonnal és a heart rate szenzorral vagy lépésszámlálóval, magas szintü a személyre szabhatósága és edzéseket is tudunk vele tervezni, illetve végrehajtani. Ja és azt el is felejtettem, a Suunto szép óra! Nagyon szép!
Megjegyzések