Harangfutam 2x - Bellrun twice

       Most már futok olyan "régen", hogy lehetőségem van összehasonlítani egy-egy futásom az órám által mért paraméterek alapján. De ha jól meggondolom, a futásom elején már sokat gondoltam arra, milyen érdekes lesz majd egy fél év, esetleg egy év elteltével összehasonlító futásokat csinálni. Ugyan az a táv, csak másként... gyorsabban, kevesebb kalóriával, kisebb átlagos pulzussal talán.

Nos, a minap megfutottam az általam csak Harang futamnak nevezett kört (mert a térképen olyan harang formája van). A két futás között pontosan 6 hónap telt el.2015.09.22
vs
2016.03.03.

A Harang-futam majdnem pontosan 13 kilométer. A belvárosból fel Bazitára, a panoráma úton le és az Aranyoslapon át Zrínyi útra és vissza a belvárosba.
1:21:36 idővel teljesítettem az elsőt
1:16:15 idővel teljesítettem a másodikat
kb öt perccel jobb a második köröm ;-)
Az alábbi grafikon nagyon beszédes, először pihenőkre is szükségem volt és a leggyorsabb tempó 5'13 volt míg másodjára már 4'46 pihenő nélkül tudom megcsinálni Bazitát... és a futás vége felé volt annyi erőm, hogy tempózni is tudtam. Egyenletesebb lett a futásom... Szóval, fejlődtem ;-)
     Ezek az összehasonlítások (később lesz még ilyen, hiszen már 315 napja futok, hamarosan egy éves összehasonlításokra is lesz lehetőségem) nagyon jól szolgálják a kezdő futó épülését. Bizonyíték a fejlődésre. Ha nem érezné az ember (de érzi!), hogy jobban megy akkor a számoknak kell hinni. Ugyan az a táv rövidebb idő alatt lefutható, könnyebben megy a futás, már nem fájnak a lábaim, lassan, de biztosan kialakultak és felépültek a futáshoz szükséges izomzatok... De érzi az ember, hogy jobban megy, hazudnék ha nem érezném, hogy amikor elindulok futni, minden alkalommal egy kis bemelegítő futással kezdek, és miközben azt hiszem, hogy lazán futok, akkor már öt és feles tempóval galoppozok... ez korábban a versenytempóm volt... a bemelegítő futás hetes és hat és feles tempóval ment...
Szóval fejlődöm és ez jó... Jó futást Mindenkinek!
Az első Bell-run futásom 2015 szeptember
A második Bell-run futásom 2016 március

Megjegyzések

korpa üzenete…
Gratula! Bár fordítva írtad az időket :)
1:16:15 idővel teljesítettem az elsőt
1:21:36 idővel teljesítettem a másodikat