A hetedik: Éjszakai futás - Balatonfüred

I love Balaton Éjszakai futás 10k
Élményszámba menő verseny kis szépséghibával

Jól szervezett és fantasztikus hangulatú verseny.
Nem csak azért mert lehetőség van nagyon korán nevezni a versenyre a megfelelő kedvezményekkel, hanem mert a nevezés pillanatától folyamatosan információkkal, tájékoztatókkal látnak el a versennyel kapcsolatban a szervezők. Rajtcsomagban térkép, tájékoztató, csomagleadási lehetőség stb.. van. Olyan szinten működött ez a jól szervezettség, hogy a célba érkezés után, még a frissítőnket fogyasztottuk a célterületen, már megjött az sms a versenyeredménnyel... Tetszett!


Maga a pálya rendkívül könnyű, mondhatni, a legideálisabb terep a PB hajszolóknak. Gyakorlatilag három kilométer lejtmenet után egy - két sunyi emelkedő után újabb lejtmenetekkel érkeztünk a célba. Szóval Balatonfüred magasan fekvő területéről, a Szent István templom térről indultunk el és futottunk le a Balaton partra sok mellékutcát befutva. A félmaratont teljesítők ugyanazt az útvonalat járták be tíz kilométerig mint a középtávon futók, de ők még kétszer 5.500 méteres kört is futottak a part környékén.
Nehéz volt nem jó időt futni, már csak azért sem, mert - itt a szépséghiba! - megint nem sikerült pontosan kimérni a távolságot. Az órám a befutó után 9.83 km -t mutatott, Mónikáé 9.77 km.-t. Tehát megint nem futottuk meg a 10 kilométert, mint ahogy Keszthelyen sem, (ilovebalaton szervezés volt az is) ott 9.65 km volt a 10k. Ez nagyon szomorú, mert lehet az időeredményeket a suttba vágni... azt gondolom.
Utána néztem a félmaraton sem volt 21.1 km, csak 20.47 km... ez akárhogy is nézzük legalább 600 méter különbség, ami ugye egy 5-6 os irammal futónál kürülbelül három perc pluszt jelentene ha pontosan mérik ki a pályát. Öröm az ürömben?

A saját versenyemmel elégedett vagyok. A szívritmusomat fokozatosan felpörgetve tudtam futni, végig jól éreztem magam és csodálattal figyeltem az embertömeget, ahogy a négysávos úton hömpölyögtünk oda és vissza... jó érzés volt köztük lenni és több ezer emberrel együtt futni!
Most nem futottam el az elejét. Nem is tudtam volna, hisz az első kilométer az előzésekről szólt, mert minél hamarabb szerettem volna a saját, tervezett tempómat felvenni. Tetszett az előzgetés, néha kaszkadőr mutatványokat kellett felvonultatnom, hogy a rengeteg lábban ne akadjak el, vagy éppen nem gáncsoljak el senkit sem. A második kilométer után már ötös körüli tempóval tudtam futni, illetve néha kicsit gyorsabban, (4:44) de semmiképp sem lassabban. Nyolc kilométer után emeltem kicsit a tétet, próbáltam tempót váltani, de rájöttem, hogy nem igazán van kedvem tartósan a konfort zónámon kívül futni, így csak a kilencedik kilométer után kezdtem egy kis hajrába ;-) s ekkor éreztem meg a max. okozta szívdobogásom is, a verseny folyamán először... ergo, nem hajtottam széjjel magam. Meleg volt, élveztem a futást! Ennyi. Jó buli volt. Igazi bulifutam ez az Éjszakai futás!
Befutó után érem a nyakba. Szép a befutó érem ;-)

Köszönet a nagyszerű élményért a szervezőknek!

Eredmény:
Kategóriámban: férfi 45-55 évesek között 71 indulóból a 12. helyen értem célba.
Abszolútban a férfiak között (513 induló) a 96. és az összes (1107) futó közt 119. lettem.


Itt szépen látható, hogy most nem futottam el az elejét, szépen fokozatosan emelkedik a ritmus
Korábbi vesenyeimről itt olvashatsz

Megjegyzések

Irma Irma üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Roland üzenete…
A lényeg, hogy jól érezted magad közben, de az időeredményhez is gratulálok!