Futok éjjel nappal

Mostanában, hogy szabadságon vagyok, több időm van futni.
És ez nagyon jó érzés. Akkor futok, amikor csak akarok és legszívesebben folyton futnék, de ugye, azt nem lehet, illetve nem szabad. Be kell tartani az edzéstervet, pihenni is kell.
De két futásomról szeretnék megemlékezni, amelyek mély nyomokat hagytak bennem:


1, Daylight saving time shift - azaz, óraállításos futás
Igazi, őrült futók vagyunk immár! Ez a futás a bizonyíték rá:
Egyik "zaszos" futótársunk, Sólyom gondolta ki, futni kellene az éjszaka, hogy ne vesszen kárba az az egy óra, ami az óraállításnál feleslegben keletkezik ;-) Szóval, háromkor visszaállítjuk az órát egy órával, akkor még mindig három óra lesz és ezt a plusz órát töltsük együtt és fussunk...
A belső óra segítségével sikerült két óra húsz perckor felébredni, ugyanis nem működtek a telefonos ébresztők pontosan, gondolom épp az óraállítás miatt, pontban, az esemény befejezésekor, a második három órakor ébresztettek... könnyedén keltünk és készültünk fel a futásra.

35 futó gyűlt össze a városi sportcentrum előtt hajnali három órakor. Készítettünk egy csoportképet és amikor a rádió a híreket kezdte mondani, megindultunk Sólyom vezetésével.
Egy órát futottunk, közel 12 kilométert, gyakorlatilag körbe futottuk a városközpontot. Jó tempóban és hangulatban, elől a vendég keszthelyi spartanosok, Sólyom és Tölli Tamás ultrafutó és aztán a többiek, köztük a ZASZ-os futókkal, Járfás Gyula, Imola, Mónika és én.
Megfutottuk a Sas utcát is ;-) aztán a Kossuth úton futottunk végig. A Mimosa bulihely előtt volt egy érdekes szituáció: Szórakozó fiatalok cigarettáztak, beszélgettek pohárral kezükben az utcán, s mi mellettük futottunk el csendben, tempósan és itt hadd idézzem Sólyom szavait:
"kölcsönösen néztük egymást hülyének"
A ZASZ éjszakai műszakosai:
Vaski Mónika, Pezzetta Umberto, Tölli Tamás, Mézes Tibor Sólyom,
Kovács Imola és Járfás Gyula


Katona Tibor felvétele - kösz Zalai Hírlap a fotót


2,
Futás 1956 Október 23 emlékére. A táv 1956m.
Dr. Bérces Edit Világ és Európa bajnok ultrafutónk szervezte a programot, az évforduló másnapjára, pontban 19:56 perckor volt a rajt. Mintegy 15-20 futó jött el a rendezvényre, Edit mindenkit névről ismert, bemutatott egymásnak bennünket, mintegy ismerkedési esten. Szóval futottunk meglehetősen jó tempóban 2.1 km-t. Nem jött ki pontosan az 1956 méter, de ezt gondolom senki sem bánta. Mert jó dolog és fontosnak tartom, hogy ilyen és ehhez hasonló programokon részt vegyek. Jótékonysági futásokon is szívesen róvom a kilométereket, mert ezek a futásokkal úgy érzem, teszek valamit az ügyek érdekében, amelyekkel együtt érzek.
Egyébként meglepődtem, milyen jól ment a futás, annak ellenére, hogy aznap délelőtt Mónikával futottunk már 25 kilométert :-)


Az éjszakai futásokról írtat már ITT találod
ZASZ - Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók Sport Egyesület

Megjegyzések