Futni hóesésbenFutásom kezdete óta vágytam rá, hogy fussak hóban vagy hóesésben.
Ma mindkettő összejött!

A ZASZ-os (Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók) barátainkkal futottuk a szokásos vasárnapit. Ilyenkor élünk társadalmi életet ;-) igen, a vásárnapi húsleves előtt... mert a legtöbben magányosan futunk, hisz nehéz a sok időbeosztást összehangolni, távolságok is vannak, saját tempók, edzéstervek vannak és ilyesmi, de a vasárnap 9 óra, az állandó, számunkra egy biztos pont! Mindenki tudja, akkor van a közös futás ideje és aki teheti jön. Összegyűlűnk a Sportcentrumban és futás.
Futunk kellemes, beszélgetős tempóban, hisz a közös futás lényege, hogy talákozzunk, beszélgessünk.

Ma különleges nap volt, hisz sok, a csapathoz újonnan csatlakozó futó is velünk tartott, így 17-en vágtunk neki a szokásos 14 kilométeres távnak.
Esett a hó és a cipőink alatt ropogott a hó! Élmény volt! Többünknek kifehéredett a szemöldöke, bajsza... Aztán később a hátrányát is megtapasztaltam, hisz az irányváltoztatás és az előre haladás is kissé körülményes a tíz centis hóban. Több energiát emésztett fel a normális futó mozgás és fárasztóbb volt megfutni a távot, mint rendes körülmények között. Mert az ember éppen mikor tolná magát előre, elrugaszkodna, akkor csúszik meg a cipője... szóval nehéz haladni. De biztosan megvan ennek is techinkája, amiről a svéd futók sokat tudnának mesélni, azt hiszem ;-)

Készítettem egy videót is éppen akkor, amikor a Gálafeji dombot futjuk meg:


A kör végén elbúcsúztunk egymástól, de én ma mindenképpen többet akartam futni, mint a szokásos 14 km, mert kihagytam a szilveszteri futást, így hiányzott a lábamból és lelkemből egy igazán jó hosszú. Úgy, hogy Sólyomhoz csatlakoztunk néhányan (Gyula, Attila, Lilla) és még Ságodot valamint a Gébárti tavat is útbaejtettük ;-)
24,8 km lett a vége és a hó is elált már akkor

Megjegyzések

Monika Vaski üzenete…
A legjobb csapat! :)