Egy hosszú, végre jó idő van

Élveztem a mai futásom.
Hosszú idő óta nem volt ilyen jó idő, és nagyon kívántam már egy nyugodt, hosszút, mindenféle küzdelem nélkül. Tíz óra után, két fokban indultam és hat fok körül volt mikor haza értem. Egy hosszút akartam futni, nagyon befele fordulósat.

Sokat gondolkodtam, merre menjek, aztán egy Zalaegerszeg - Hatház - Zalaboldogfa - Bagod - Zalaegerszeg útvonal mellett döntöttem. Még sohasem futottam ezt a kört, ezért nagyon vonzott a felfedezés öröme, izgalma is.. csak saccolni tudtam, hány kilométer lehet.. talán 20 körül, gondoltam. Az éppen elég lesz az elmerülésre.

Aztán 23.4 km lett a vége.
Élveztem minden percét, megfelelő távolság ahhoz, hogy magamban szöszmötöljek, és ezt rendesen kiélvezzem. Szép tájakon futottam, majdnem végíg sütött a nap, kellemes idő volt.

E felvételek Zalaboldogfa határában készültek, tíz kilométer után. Frissítettem egy magnézium tablettával és két korty iso itallal.

Jó tempóban futottam, 5.20 és 5.35 között, s mivel hosszúra készültem a Kayano21 - et vettem fel. Azért is, mert ezt a cipőt utoljára a karosi 34-en használtam és aggódtam, hogy megsértődik rám a mellőzés miatt.

Amikor Bagod felől a főúton futottam Egerszeg felé, két felfedezést is tettem:
egy, minden sofőnek aki szembe jött velem autóval, nagy a feje, terpeszkednek jólakottan az autóikba és előszeretettel bámulnak... vagy csak a szélvédő üvege nagyítja fel őket?

kettő: a női sofőröket nagyon zavarja az úton felbukkanó váratlan esemény, mondjuk egy futó feltűnése... nem tudnak reagálni rá, csak nyomják a gázt tovább és még kikerülő manőverre is képtelenek...

Megjegyzések