Két nap - két félmaraton

A félmaraton vagy ennél hosszabb távokat nem véletlenül, de óvatosan kezeltem eddig.
Mert féltem és félek a sérüléstől, félek a túledzettségtől, félek attól, hogy egy buta, megelőzhető sérülés miatt heteket kell hihagynom, éppen most a felkészülés időszakában. Ezért fontos volt számomra, hogy szépen felépített legyen a fejlődésem. Óvatos lépésekkel haladtam előre, mindig figyelve a megfelelő pihenésre, regenerációra.

A hétvégén továbbléptem.
Szombaton futottam egy hosszút, 24 kilométert, és ma, vasárnap pedig egy félmaratont (21.4), pedig a mai nap elvileg a pihenésre kellett volna. De nagyon akartam együtt futni a zaszos futótársakkal a szokásos közös, beszélgetős vasárnapi futáson. S mivel Móninak 20 kilométer volt előírva, elkísértem és végül egy félmaraton lett avége.


Ez most egy új helyzet számomra.

Mert megdőlt az a gondolatom, hogy nem bírom a terhelést. Több nap pihenő kell egy - egy hosszabb futás után. S nem kell feltétlenül.
Most már ott tartok, futásom második évében, hogy nem kell, és nagyon jól bírom. Elfáradtam, nem mondom, de kell ez a terhelés, nagyon kell.

Persze normál esetben kell a pihenés, az aktív regeneráció, de ha az kell, hogy terhelés és fejlődés, továbblépés a maraton és az ultra felé, most jól látom és tapasztalom, ha arról van szó, bírom a terhelést. Tehát többet is futhatok, emelhetem a tétet, ha már hosszú futásokra készülök, muszáj valamikor sokat futni...

Megjegyzések

Bence Busa üzenete…
Sziasztok!

Busa Bence vagyok, a FertőFutás főrendezője.

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy első megrendezésű hosszútávú egyéni, vagy váltó futóversenyt.

A FertőFutás 2017 szeptember 1. és szeptember 3. között kerül megrendezésre. A verseny alapvető profiljának a hosszú táv legyőzése tekinthető. Erre az indulónak lehetősége lesz egyénileg, illetve 2-12 fős csapatban teljesíteni. Megrendezésre kerül még egy félmaraton, illetve egy gyermek verseny, hogy a következő generáció is rákapjon a futás ízére 😊.

A rendezvény központjául Hegykőt választottuk. Polgármester Úr, Szigethy István személyében egy nagyon segítőkész, és rendezvény támogató embert ismerhettünk meg, aki biztosítja nekünk a rendezvényközpontnak helyet adó, sportcsarnok bizonyos funkcióit, és a mellette lévő zöld területet. Ezt a gesztus, ezúton is köszönjük neki. Szeptember 1-én, egy rajtcsomag átvételt és egy tésztapartit szeretnénk rendezni. A verseny tehát Hegykőről indul 2017. Szeptember 2-án, és ugyan ide, Hegykőre érnek vissza a versenyzők 160 km megtétele után.
Eredetileg, egy 128 km-es körön szerettük volna megrendezni a versenyt, de sajnos egy kitűzött szakaszt az Ausztria-Triatlon miatt nem érinthetjük, így egy nagyobb kerülővel sikerült elérni, hogy a versenyt ne kelljen lemondani. Így alakult ki a 160 km-es, véglegesnek nevezhető útvonal, mely így közvetlenül érinti a Fertő-tó mellett a Warmsee-t és a Zicksee-t is.

A táv teljesítésére 27 óra áll a versenyzők rendelkezésére. A 160 km alatt 23 váltó és frissítő pont kerül kialakításra, hogy mindenki tudjon találni magának egy megfelelő hosszú szakaszt, amelyet teljesít. A leghosszabb szakasz kb 11 km, a legrövidebb pedig 3 – 4 km körül alakul.

Szeptember 3-án, Vasárnap kerül megrendezésre a FertőFutás Félmaraton, illetve a Gyermek verseny, melyen a következő generáció 3 különböző korcsoportra osztva versenyezhet egymással. Ez persze nem egy tényleges verseny, minden gyerek 1-es Rajtszámmal fog indulni, hiszen itt mindenki nyertes. 😊

Weboldalunkon minden információ megtalálható:
www.fertofutas.hu

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/1234753943252111/

Február 1-én elindult a nevezés, melyre 1 nap alatt több mint 300 versenyző regisztrál. Most még kedvezményes nevezésre van lehetőség. A nevezés itt található:
http://www.fertofutas.hu/nevezes/

Egy különleges lehetőséget szeretnék Neked, Nektek futóklubnak felajánlani. 2 darab kupont szeretnék adni, mellyel 5% kedvezménnyel lehet nevezni a rendezvényünkre. Pontosabban a Fertő-tó kerülő futásunkra.(A félmaratonra van Runcard, és Spuri aranykártya kedvezmény). A kuponokat, kisorsolhatjátok, vagy nevezhettek saját csapatot is.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésedet. :)
Előre is köszönöm a segítséget! Várom válaszod!

Üdvözlettek: Busa Bence
Umberto Pezzetta üzenete…
köszönjük Bence! ;-)